Dansk   English  Om AHC  Shareware   Freeware   Andet software   Freelance    AHC    

Om AHC

A.H. Computing (i daglig tale AHC) har eksisteret som hobbyvirksomhed siden midten af firserne, været momsregistreret virksomhed siden december 1997 og iværksættervirksomhed på fuld tid siden april 2002. Bag firmaet står Allan Høiberg fra Kolding, der siden 1981 har beskæftiget sig med alt forefaldende indenfor computere og hvad deraf følger: Programmering, support, udvikling, reparation, salg, indkøb, administration, undervisning og ikke mindst en hel masse utraditionelle ideer og for lidt søvn.

Platformsmæssigt er arbejdet i de sidste mange år foregået på Windows og Linux, men også mobile platforme som Android og iPhone/iPad er blandt de aktive, ligesom webudvikling (primært PHP) hører til blandt de daglige opgaver.

Selvom jeg betragter mig som selvlært, har jeg en EDB-assistentuddannelse, en masse enkeltfag på forskellige niveauer og naturligvis et hav af kurser bag mig. Jeg er indehaver af titlen Microsoft Certified Professional tilbage fra Windows NT-alderen, og beskæftiger mig stadig med Windows som serverplatform i nyere versioner.

I forskellige sammenhænge arbejder jeg i A.H. Computing sammen med freelancere og kolleger om udvalgte produkter og opgaver.

A.H. Computing udvikler - alene og sammen med andre - software på freelance-basis, enten på timebasis eller til en fast pris. Flere af de produkter, jeg har udviklet gennem årene kan findes beskrevet på disse sider eller hos kunder, der har valgt selv at sælge produkterne videre. Jeg har lavet shareware (prøv-før-du-betaler)-programmer såvel som færdige løsninger til forskellige formål, og udvikler løbende nye systemer til forskellige formål, hvoraf nogle også vil kunne findes på disse sider når de er færdige.

I 2002 begyndte udviklingen af BackBox, der som A.H. Computings første hardwareprodukt blev lanceret i slutningen af oktober samme år. BackBox henvendte sig til virksomheder, der har behov for at få lavet sikkerhedskopier uden at skulle tænke på det og uden nødvendigvis at have lyst eller tid til at holde styr på teknikken selv. BackBox har flere unikke egenskaber, som adskiller den fra andre produkter, men selvfølgelig er det individuelt, om den kan bruges i den enkelte virksomhed eller ej.

I starten af 2003 flyttede A.H. Computing ind i et kontor i IT-Innovation i Vejle. IT-Innovation er siden blevet til udviklingsparken Slagteriet. Med base i iværksættermiljøet hér arbejder jeg løbende med IT-supportopgaver og softwareudvikling for virksomheder i Vejle- og Kolding-området.

Det første nye produkt efter indflytning i IT-Innovation var internet-serveren Zervion, der henvendte sig til virksomheder med egen fast internetforbindelse (f.eks. ADSL) og lyst til at have sine hjemmesider og e-mail stående hjemme i virksomheden i stedet for hos en ekstern udbyder.

Ligeledes i 2003 blev A.H. Computing partner i virksomheden DynaBud, og stod dér for videreudviklingen af et af markedets stærkeste programmer til økonomisk overblik, fortællende regnskabsrapporter og budgettering baseret på aktuelle regnskabstal fra virksomhedens økonomisystem.

Årene mellem 2003 og 2010 er gået med mange forskellige opgaver for forskellige kunder såvel som egne udviklingsprojekter. Projekterne har handlet om vidt forskellige ting, lige fra kasseapparater over skolebio-bestillingssystemer over RFID-håndscannere til indendørs vejvisningsterminaler og systemer til automatisk opdatering af hjemmesider ud fra produktlister (og naturligvis et simpelt CMS-system).

I slutningen af 2010 blev det tid til en justering af de aktive projekter, både ud fra en rent økonomisk vurdering og betinget af familieforøgelse året inden. DynaBud-samarbejdet stoppede med udgangen af 2010, ligesom produkterne BackBox, FM-Kasse og Zervion er sendt på pension, og arbejdet på elevbefordringsplanlægningssystemet TransportSys2 forventes at ændre retning i løbet af 2011.


Fremtiden

A.H. Computing overvejer løbende nye projekter til forskellige formål. Meget af tiden går i skrivende stund (primo 2011) med udvikling og løbende vedligeholdelse af produkter "i andres navn", men der arbejdes også på nye tiltag, f.eks. indenfor mobile platforme som Android og iPhone/iPad.

A.H. Computing • Stubdrupvej 18, 6000 Kolding • Mobil 40 81 57 53 •